Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2011. Október 11. 07:13, kedd | Külföld
Forrás: OrintPress

Összecsapások Egyiptomban

Összecsapások Egyiptomban

Huszonnégy halottja van a zavargásoknak. Kijárási tilalmat hirdettek hajnalban Kairó központjában azoknak a keresztény-muszlim összetűzéseknek nyomán, amelyekben huszonnégyen meghaltak.

A magyar Hírlap Online arról ad hírt, hogy kijárási tilalmat rendeltek el az egyiptomi hatóságok Kairó központjában, illetve azokban a kerületekben, ahol vasárnap este keresztény-muszlim összetűzésekre, illetve a rendfenntartó erőkkel való összecsapásokra került sor. A kijárási tilalom helyi idő szerint hajnali két órakor lépett életbe, s hétfőn reggel hét óráig tartott az egyiptomi állami tévé közlése szerint.

A kairói egészségügyi tárca által közölt legfrissebb mérleg szerint a vasárnapi zavargások halálos áldozatainak száma 24-re emelkedett - többségük civil -, s 213-an sebesültek meg, sokan közülük súlyosan.

A vallási hátterű rendbontások azt követően robbantak ki, hogy keresztények egy csoportja az egyiptomi televízió székháza elé akart vonulni, hogy tiltakozzon egy templomuk ellen nemrég elkövetett támadás miatt, de a kivezényelt katonai rendészek ebben megakadályozták őket. A tiltakozó kopt keresztények ezt követően összecsaptak az egyiptomi biztonsági erőkkel, illetve az őket kövekkel dobáló muzulmánokkal, majd több százan verekedtek össze annál a kairói kórháznál is, ahova a halottakat és a sebesülteket szállították. A kairói Tahrír téren több százan tüntettek az éjszaka a koptok mellett. A teljes cikk a magyarhirlap.hu oldalon olvasható.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:42, hétfő | Külföld

Nem hadászati nukleáris fegyverek bevetését imitáló hadgyakorlatot rendelt el az orosz elnök

Utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni

2024. Május 02. 06:45, csütörtök | Külföld

Molotov-koktélt dobtak egy varsói zsinagógára

A gyanú szerint egy lengyel állampolgárságú fiatalember próbálta meg felgyújtani szerdán a Nozyk zsinagógát Varsóban, a politikai vezetők elítélték a történteket.

2024. Április 29. 17:26, hétfő | Külföld

Európai Autógyártók Szövetsége: sokkal több töltőpont szükséges az uniós klímacélok eléréshez

Az Európai Unióban évente a jelenleginél nyolcszor több elektromos járművek feltöltéséhez szükséges infrastruktúrát kell telepíteni 2030-ig az uniós klímasemlegességi célok eléréséhez

2024. Április 29. 17:24, hétfő | Külföld

Romlott áprilisban a gazdasági hangulat az euróövezetben és az EU-ban

Áprilisban a várt javulás helyett romlott a gazdasági hangulat az euróövezetben és az EU-ban az Európai Bizottság Gazdasági és Pénzügyi Főigazgatósága, a DG ECFIN (Directorate General for Economic and Financial Affairs) hétfői jelentése