Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2011. Szeptember 20. 07:25, kedd | Belföld
Forrás: OrintPress

Nyomott áron fogy a krumpli

Nyomott áron fogy a krumpli

Egyes kereskedelmi láncok azt a látszatot kívánják kelteni, mintha sok volna a krumpli, és így önköltségi ár alá akarják szorítani a felvásárlást.

Pedig nincs túltermelés burgonyából, átlagos az idei év ha a termést nézzük, nem csak itthon, de a környező országokban is túlnőttek a burgonyák, babásodásra, göcsörtösödésre hajlamos a termény.

A korai fajták és a vetőburgonya − vagyis a várható termés 20 százaléka − már a hűtőházakban pihen, az étkezési fajták betakarítása nagyjából novemberig tart majd. A tavalyi esős idő Európa-szerte kisebb termést, így emelkedő árakat, ennek nyomán pedig nagyobb termelési kedvet hozott, vagyis az idei várható burgonyamennyiség kontinens szerte jóval több lesz, mint tavaly. Ez pedig mindenütt alacsonyabb termelői árakat jelent – közölte a közrádió. Átlagos az idei év ha a burgonyatermést nézzük, nem csak itthon, de a környező országokban is túlnőttek a burgonyák, babásodásra, göcsörtösödésre hajlamos a termény.

Közben ha azt nézzük, milyen áron akarják egyes kereskedők a gazdáktól felvásárolni a terményt, olyan mintha túltermelés lenne az országban. Egyes kereskedők az önköltségi ár alatt akarják átvenni a termést, amely tiltott piaci magatartás miatt már a Burgonyaterméktanács is lépéseket fontolgat.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:46, csütörtök | Belföld

MÁV: szombattól a második ütemmel folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

Szombaton kezdődik a győri vasúti fővonal felújításának második utómunkálati szakasza; a május 9-ig tartó fázisban Bicske és Szárliget között végeznek munkálatokat - közölte a MÁV Zrt. csütörtökön az MTI-vel.

2024. Április 25. 17:45, csütörtök | Belföld

Visszatér a napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjére

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk -

2024. Április 25. 17:41, csütörtök | Belföld

Gulyás Gergely: a magyar kormány továbbra is békepárti

A magyar kormány továbbra is békepárti, ezen álláspontján az sem változtat, hogy NATO-szövetségesei nagy többsége nem az - mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön Budapesten, a Kormányinfón.