Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2012. Július 30. 15:58, hétfő | Sport
Forrás: Ambrus Gábor, az MTI különtudósítója jelenti | MTI Fotó: Kovács Tamás

London 2012 - Karakas Hedvig a bronzéremért küzdhet

London 2012 - Karakas Hedvig a bronzéremért küzdhet

Az 57 kg-os Karakas Hedvig a bronzéremért lép tatamira hétfőn a londoni olimpia cselgáncstornáján.

A 22 éves, vb-bronzérmes dzsúdós két győzelem és egy bírói döntéssel elvesztett negyeddöntő után a vigaszágon a tavaly Eb-harmadik Irina Zablugyinával találkozott. Kettejük párharcában az orosz 4-2-re vezetett.
A vigaszági meccsen két perc akció nélküli dulakodás után Karakas került először pontközelbe, már befogta ellenfele karját, de átfordítania nem sikerült. Két perc 18 mp volt hátra, amikor a magyar cselgáncsozót megintették. Továbbra sem sikerült egyik versenyzőnek sem támadást indítania, bár öt mp-cel a vége előtt, egy földharcban megint Karakasnak volt esélye megnyerni a meccset.
Következett az első értékelt akcióig tartó, háromperces hosszabbítás, amelyből még fél perc sem telt el, amikor Karakas egy jukót érő dobással eldöntötte az összecsapást.
"Jól esett ez a dobás! A kondimmal sosem volt probléma, most sem hagyott cserben, ez mindig nagy fegyverem volt" - nyilatkozott Karakas arról, hogy egymás után második meccse a hosszabbításban dőlt el. "A lábam továbbra is fáj, sőt fokozódik a fájdalom, de nem foglalkozom vele, próbálom kiiktatni."
"Tizenkilencre lapot húztunk, és bejött" - mondta Illés Sándor, Karakas edzője. "Ha megkapja második intését, akkor eldőlt volna a találkozó. De fordított, ami nem kis dolog." Karakas győzelmével a harmadik helyért harcolhat, ellenfele az Eb-harmadik francia Automne Pavia lesz, aki az elődöntőben a világbajnok japán Macumoto Kaoritól kapott ki.

Címkék: Olimpia-London2012

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 16:18, péntek | Sport

Kovács Ádám vezeti a Histo Cup-ban az éves bajnokságot!

Beszélgetés a Formula autók világába nemrég csöppent Kovács Ádámmal.

2024. Április 26. 15:19, péntek | Sport

Valencia után Gender Tamás Junior ismét pályára hajt az Európa-bajnokság második fordulójában, amelynek ezúttal a franciaországi Val

A spanyol szezonnyitó nehézségei után nagy reményekkel vág neki a folytatásnak a fiatal feltörekvő tehetség,

2024. Április 26. 06:49, péntek | Sport

Egygólos előnyben a Veszprém a negyeddöntőben

A Telekom Veszprém házigazdaként csak egyszer vezetett, mégis 32-31-re legyőzte a dán Aalborgot a férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének csütörtöki, első mérkőzésén.

2024. Április 26. 06:45, péntek | Sport

Női labdarúgó MK - Ismét megvédte címét az ETO FC Győr

Ismét megvédte címét az ETO FC Győr a labdarúgó Simple női Magyar Kupában, mivel a csütörtöki döntőben 1-1-es döntetlen után tizenegyesekkel 3-2-re legyőzte az MTK Budapest csapatát az Új Hidegkuti Nándor Stadionban.