Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2012. Július 30. 18:13, hétfő | Sport
Forrás: MTI

London 2012 - Javíthat a magyar férfi vízilabda- és kézilabda-válogatott - ELŐZETES

London 2012 - Javíthat a magyar férfi vízilabda- és kézilabda-válogatott - ELŐZETES

A magyar férfi kézilabda- és vízilabda-válogatottra fontos mérkőzés vár a csoportküzdelmek keddi, második fordulójában a londoni olimpián, míg az úszóknak éremszerzésre nyílhat lehetőség.

A kézisek saját hatosuk leggyengébbnek vélt alakulatával, a dél-koreai együttessel találkoznak. Azután, hogy vasárnap két góllal kikaptak az Európa-bajnok dánoktól, egy újabb vereséggel nagyon nehézzé válna számukra a negyeddöntőbe jutás, így rendkívül fontos a két pont begyűjtése.
Kemény Dénes szövetségi kapitány vízilabdásai vasárnap a szintén Európa-bajnok szerbektől kaptak ki 14-10-re, javítási lehetőség egy másik kiváló gárdával, az idén Eb-ezüstérmes Montenegróval szemben kínálkozik.
Éremszerzésre leginkább az úszók lehetnek esélyesek, igaz, ehhez előbb a hétfő esti elődöntők során kell megfelelően szerepelniük. Ha Hosszú Katinka 200 m vegyesen, illetve Cseh László 200 m pillangón fináléba jut, kedden reális reményekkel szállhat harcba dobogós helyezésért. Előbbi világbajnokként negyedik lett 400 m vegyesen, utóbbi pedig nyilván már csak azért is javítani szeretne, mert a férfiak hasonló számában - nagy meglepetésre - lemaradt a döntőről. Női 200 m vegyesen még Verrasztó Evelyn, férfi 200 m pillangón pedig Biczó Bence is tagja lehet a döntő nyolcas mezőnyének.
Rajtuk kívül a délelőtti előfutamokban és az esetleges délutáni elődöntőkben küzdhet a továbbjutásért Kozma Dominik 100 m gyorson, Hosszú és Jakabos Zsuzsanna 200 m pillangón, a férfi 4x200 m-es gyorsváltó, továbbá a kétszeres világbajnokként aranyesélyes, 100-on negyedik Gyurta Dániel kedvenc számában, 200 m mellen, melyben rajta kívül Molnár Ákos is indul.
A cselgáncsozók menetelését figyelembe véve - mindhárom eddig szerepelt magyar legalább pontszerző helyen végzett - akár a 81 kg-os súlycsoportban érdekelt Csoknyai László is kellemes meglepetést okozhat, bár tény, hogy ő nem tartozik a kategória legjobbjai közé.
A bokszolóknál megkezdi szereplését a 64 kilós Káté Gyula, aki sikere esetén nyolcaddöntőbe jut, a vitorlázóknál pedig a két szörfös, Detre Diána és Gádorfalvi Áron mutatkozik be. Utóbbi sportág Laser kategóriájában Berecz Zsombor már a harmadik és negyedik futamban lesz érdekelt.
Evezésben a könnyűsúlyú kétpárok reményfutamában száll vízre a Hirling Zsolt, Varga Tamás kettős, s nagy valószínűség szerint a teniszező Babos Tímea is pályára lép a női egyes második fordulójában, ahol ellenfele a hetedik helyen kiemelt német Angelique Kerber lesz.

Címkék: Olimpia-London2012

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 16:18, péntek | Sport

Kovács Ádám vezeti a Histo Cup-ban az éves bajnokságot!

Beszélgetés a Formula autók világába nemrég csöppent Kovács Ádámmal.

2024. Április 26. 15:19, péntek | Sport

Valencia után Gender Tamás Junior ismét pályára hajt az Európa-bajnokság második fordulójában, amelynek ezúttal a franciaországi Val

A spanyol szezonnyitó nehézségei után nagy reményekkel vág neki a folytatásnak a fiatal feltörekvő tehetség,

2024. Április 26. 06:49, péntek | Sport

Egygólos előnyben a Veszprém a negyeddöntőben

A Telekom Veszprém házigazdaként csak egyszer vezetett, mégis 32-31-re legyőzte a dán Aalborgot a férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének csütörtöki, első mérkőzésén.

2024. Április 26. 06:45, péntek | Sport

Női labdarúgó MK - Ismét megvédte címét az ETO FC Győr

Ismét megvédte címét az ETO FC Győr a labdarúgó Simple női Magyar Kupában, mivel a csütörtöki döntőben 1-1-es döntetlen után tizenegyesekkel 3-2-re legyőzte az MTK Budapest csapatát az Új Hidegkuti Nándor Stadionban.