Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2019. Január 23. 13:31, szerda | Belföld
Forrás: police.hu

Lelőtt egy kutyát, fegyvereket és kábítószert tartott

Lelőtt egy kutyát, fegyvereket és kábítószert tartott

Engedély nélkül tartott lőfegyverrel lőtte le szomszédja kutyáját egy férfi Medgyesbodzáson. A rendőrök a fegyverek és lőszerek mellett kábítószer gyanúját keltő anyagot is találtak a férfi házának melléképületében.

A rendőrség az ügy vizsgálatát befejezte.

Lelőtte szomszédja kutyáját egy férfi 2018. augusztus 25-én reggel Medgyesbodzáson. Az eb bement a férfi bekerítetlen udvarára, ekkor érte a találat. A kutya gazdája, miután vérnyomokat látott a férfi háza előtt, bejelentést tett a rendőrségen. Az elpusztult állatot a rendőrök találták meg az udvar hátsó részében. A 46 éves férfi nem tagadta, hogy ő lőtte le a kutyát, de azt állította, hogy légpuskát használt. A házkutatás során azonban a rendőrök engedély nélkül tartott puskákat és lőszereket találtak nála. Emellett kábítószer gyanúját keltő anyagokat, szárított kendert és fehér port is lefoglaltak tőle. A nyomozók a férfi házához tartozó kert hátsó részében, egy fákkal sűrűn benőtt területen 29 tő kendert is találtak. A nyomozás során kirendelt igazságügyi szakértő megállapította, hogy a fehér por amfetamin, a szárított és élő kender növények pedig kábítószert tartalmaznak.

A Mezőkovácsházi Rendőrkapitányság a férfi ellen lőfegyverrel vagy lőszerrel visszaélés bűntett, kábítószer birtoklása bűntett és állatkínzás vétség gyanúja miatt indított eljárást. A rendőrkapitányság a nyomozás vizsgálati szakaszában mindhárom bűncselekménnyel kapcsolatosan elvégezte a szükséges eljárási cselekményeket, és az ügyek iratait 2019. január 21-én átadta az ügyészségnek.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.