Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2024. Március 07. 14:29, csütörtök | Sport

Kötelező indulás Valenciában

Kötelező indulás Valenciában

Eredményei alapján szinte kötelező az indulás Gender Tamás Junior számára a hétvégi valenciai versenyen, amelyre teljesen felkészülten nevezett.

Rekord nevezés, hiszen 5 kontinens több mint 40 nemzetének közel 200 sportolója rajtol Spanyolországban, az OKJ kategóriában több, mint 100 gokartos versenyez.
A HMA Academy utánpótlási rendszerének fiatal sporttehetsége az OKJ kategóriában 113 fős mezőnyben méretteti meg magát a hétvégén, ahol már utolsó olaszországi versenye után néhány napot tesztelt. Így rövid felkészülés után méretteti meg magát a Champions of the Future szezonnyitó versenyén, az általa már jól ismert Kartodromo Internacional Lucas Guerrero versenypályán, mely csak néhány kilométerre van a világhírű Moto GP pályától.

Nem ez az első alkalom, hogy rajthoz áll a magyar tehetség az RGMMC által 2020-ban elindított versenysorozatban, melyben a legjobb nemzetközi versenyzők és csapatok számára kötelezővé vált. A Forza Racing versenyzőjének tapasztalata is van az 1428 méter hosszú és 9 méter széles versenypályáról, amely kiváltképp jó versenyhelyszín a technikás vezetéshez, de számos olyan egyenese is van, ahol a motor fordulatszáma magas tartományba emelkedik, s nagy sebességgel lehet csatázni az ellenfelekkel.

A versenyhétvége azért is fontos Gender Tamás Junior számára, hiszen a mostani nyitófordulót négy további verseny követi majd Franciaországban, Szlovákiában, Svédországban, s végül Nagy-Britanniában.
Az is kihívás lesz számára, hogy új gumikkal, a MAXXIS TIRES fejlesztésével rajtol. A Hungarian Motorsport Academy utánpótlás nevelési rendszert a Széchenyi Egyetemi Csoporthoz tartozó HUMDA Magyar Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zrt. hozta létre és működteti.


- Gender Racing Team -

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 16:18, péntek | Sport

Kovács Ádám vezeti a Histo Cup-ban az éves bajnokságot!

Beszélgetés a Formula autók világába nemrég csöppent Kovács Ádámmal.

2024. Április 26. 15:19, péntek | Sport

Valencia után Gender Tamás Junior ismét pályára hajt az Európa-bajnokság második fordulójában, amelynek ezúttal a franciaországi Val

A spanyol szezonnyitó nehézségei után nagy reményekkel vág neki a folytatásnak a fiatal feltörekvő tehetség,

2024. Április 26. 06:49, péntek | Sport

Egygólos előnyben a Veszprém a negyeddöntőben

A Telekom Veszprém házigazdaként csak egyszer vezetett, mégis 32-31-re legyőzte a dán Aalborgot a férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének csütörtöki, első mérkőzésén.

2024. Április 26. 06:45, péntek | Sport

Női labdarúgó MK - Ismét megvédte címét az ETO FC Győr

Ismét megvédte címét az ETO FC Győr a labdarúgó Simple női Magyar Kupában, mivel a csütörtöki döntőben 1-1-es döntetlen után tizenegyesekkel 3-2-re legyőzte az MTK Budapest csapatát az Új Hidegkuti Nándor Stadionban.