Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2018. Május 24. 14:01, csütörtök | Belföld
Forrás: infovárosok/ügyészség

Kitámasztott párnával cumiztatta babáját, míg cigizett - Verte és elhanyagolta fiait

Kitámasztott párnával cumiztatta babáját, míg cigizett - Verte és elhanyagolta fiait

Két rendbeli kiskorú veszélyeztetésének bűntette miatt emelt vádat egy 39 éves tatabányai asszonnyal szemben a Tatabányai Járási és Nyomozó Ügyészség a minap.

A nő a szülői kötelezettségét éveken keresztül súlyosan megszegte, így a gyermekei érzelmileg súlyosan sérültek.

A vádlott egyedül nevelte a 2001-ben, illetve 2012-ben született gyermekeit egy tatabányai lakásban. A nagyobbiknak már kisiskolás korától magatartási problémái voltak, ezért kezelték és gyógyszer szedését javasolták, de az anya a gyógyszereket nem váltotta ki, gyermekét a vizsgálatokra nem vitte vissza, mert úgy gondolta, hogy a fia csak neveletlen. Az asszony ezzel a fiúval nem foglalkozott, neki szeretetteljes családi hátteret nem biztosított, ezért köztük egyre rosszabb viszony alakult ki, mely fokozódott a kisebbik testvér megszületése után. Ekkor az anya a kisbaba gondozását a nagyobbik fiára hárította, illetőleg a kicsit látványosan szeretgette, becézgette.

2012 nyarán a gyermekeket már védelembe vette a gyámhatóság, mert a vádlott a négy hónapos kisbabát úgy etette, hogy a cumisüveget párnával támasztotta ki, míg ő dohányzott, továbbá rosszul kötötte be a babakocsiba, ezért a gyerek onnan kiesett. Az anya a csecsemőt a tatai tóban megfürdette, melytől a bőrén kiütések jelentek meg.

Az asszony a nagyobbik fiú ruházatáról, higiéniájáról nem gondoskodott, csak egy melegítője és egy pólója volt, amit egész héten viselt, valamint a sértett a ruháit maga mosta. Az anya nem vett iskolatáskát, ezért a fiú műanyag szatyorban hordta a felszereléseit, valamint szülői értekezletre, fogadó órára nem járt. Az asszony a kisebbik fiú óvodájában szintén nem vett részt szülői értekezleten, fogadó órákon, az anyák napi ünnepségeken nem jelent meg, sőt, kétszer a nagyobbik testvér ment el helyette.

Az anya többször bántalmazta az idősebb fiút, esetenként azért, mert a rábízott feladatot nem az elképzelése szerint hajtotta végre, illetőleg a verések alkalmával gyakorta ordított, trágár kifejezéseket használt. Az asszony egyszer a kisebbiket is pofon ütötte, akinek az arcán az ütés nyoma napokig látszott.

A halmazati szabályok miatt a szülővel szemben egy évtől hét és fél évig terjedő szabadságvesztés büntetés is kiszabható.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 06:00, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a csok plusz segített beindítani az ingatlanpiacot az év elején

A 2024. január 1-jétől elérhető csok plusz segített abban, hogy az ingatlanpiac egy kicsit beinduljon az év elején - mondta a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) családokért felelős államtitkára szerdán Budapesten.

2024. Április 18. 06:00, csütörtök | Belföld

Élénkül a gasztroturizmus Magyarországon a szakértők szerint

Élénkül a gasztroturizmus Magyarországon, egyre többen érkeznek az országba azért, hogy megismerjék a magyar konyha remekeit - vélekedett a Pannon Gasztronómiai Akadémia és a Magyar Vendéglátók Ipartestületének elnöke az MTI-nek.

2024. Április 17. 13:38, szerda | Belföld

Sulyok Tamás: Karikó Katalin kiviteles büszkeséget szerzett nekünk, magyaroknak

Karikó Katalin kivételes büszkeséget szerzett nekünk, magyaroknak - jelentette ki az államfő kedden Szegeden.

2024. Április 17. 13:37, szerda | Belföld

Meteorológia: az ország egyes részein 24-25 Celsius-fokkal van hidegebb, mint hétfőn

Az ország egyes részen 24-25 Celsius-fokkal volt hidegebb kedd délután, mint hétfőn - derül ki a HungaroMet Zrt. kedd délutáni Facebook-bejegyzéséből.