Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2012. Augusztus 03. 21:47, péntek | Sport
Forrás: mno.hu | MTI Fotó: Kovács Anikó

Kiderült, kinek ajánlotta aranyát Gyurta

Kiderült, kinek ajánlotta aranyát Gyurta

Gyurta Dániel aranyéremmel a nyakában mutatott az égre csütörtöki győzelmét követően a dobogó tetejéről. Egy norvég lap felfedte az üzenet címzettjét.

200 mell olimpiai győzteséről, Gyurta Dánielről zeng dicshimnuszt egy norvég lap. A számot világcsúccsal nyerő magyar úszó ugyanis kijelentette: londoni aranyának másolatát elküldi az áprilisban tragikus körülmények között életét vesztő Alexander Dale Oen családjának. A 100 mell norvég világbajnokát az olimpiára készülve, edzőtáborozás közben érte a halál. Gyurta Dániel eme felajánlással kíván emlékezni fiatalon eltávozott barátjára.

„Biztos vagyok benne, hogy Alex nyerte volna a 100 métert. Ezért úgy döntöttem, elküldöm aranyérmem másolatát a családjának” – idézi a lap Gyurta szavait. – Alex halála az úszósport és családja számára is tragédiával ér fel, én ezzel az aprósággal szeretnék emlékezni barátomra – tette hozzá honfitársunk.

A magyar klasszis, azt követően, hogy elsőként csapott a célba a 200 méteres mellúszás fináléjában, a dobogó tetején állva az égre mutatott.

Többen is igyekeztek megtudni, kinek üzent, de Gyurta akkor nem árulta el titkát. A 100 mell dél-afrikai olimpiai bajnoka, Cameron van der Burgh hasonlóképpen emlékezett egykori riválisára győzelme után.
A VG pénteki cikkében tolmácsolja a norvég úszószövetség elnökének köszönetét is, aki a család nevében mondott hálát a nemes gesztusért. „Ez fantasztikus! Cameron van der Burgh is Alexnek ajánlotta győzelmét a 100 mell döntőjét követően, és most Gyurta Dániel is ugyanezt teszi. A mellúszókat különleges kapcsolat fűzi össze, Alex ennek a társaságnak volt a középpontja” – mondta Per Rune Eknes.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 16:18, péntek | Sport

Kovács Ádám vezeti a Histo Cup-ban az éves bajnokságot!

Beszélgetés a Formula autók világába nemrég csöppent Kovács Ádámmal.

2024. Április 26. 15:19, péntek | Sport

Valencia után Gender Tamás Junior ismét pályára hajt az Európa-bajnokság második fordulójában, amelynek ezúttal a franciaországi Val

A spanyol szezonnyitó nehézségei után nagy reményekkel vág neki a folytatásnak a fiatal feltörekvő tehetség,

2024. Április 26. 06:49, péntek | Sport

Egygólos előnyben a Veszprém a negyeddöntőben

A Telekom Veszprém házigazdaként csak egyszer vezetett, mégis 32-31-re legyőzte a dán Aalborgot a férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének csütörtöki, első mérkőzésén.

2024. Április 26. 06:45, péntek | Sport

Női labdarúgó MK - Ismét megvédte címét az ETO FC Győr

Ismét megvédte címét az ETO FC Győr a labdarúgó Simple női Magyar Kupában, mivel a csütörtöki döntőben 1-1-es döntetlen után tizenegyesekkel 3-2-re legyőzte az MTK Budapest csapatát az Új Hidegkuti Nándor Stadionban.