Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2021. Szeptember 11. 09:47, szombat | Belföld
Forrás: mti/fotók: MTI/Czeglédi Zsolt

Jövő januártól emelkedik a gyod összege

Jövő januártól emelkedik a gyod összege

Jövő év január 1-jétől a minimálbér szintjére emelkedik a gyermekek otthongondozási díja (gyod) - jelentette be a családokért felelős tárca nélküli miniszter pénteken Debrecenben.

Novák Katalin a helyi családsegítő és gyermekjóléti központban tett látogatását követően elmondta, a kormány 2019. január 1-jén vezette be a gyodot, ezt a támogatási formát a halmozottan sérült, súlyos fogyatékossággal élő gyermekek családjai igényelhetnek.

A gyod összege jelenleg havi 147 ezer forint, de jövőre ez ismét emelkedik és eléri a minimálbér szintjét - mondta a miniszter, emlékeztetve arra, hogy a kormány 2019 óta több lépésben emelte az akkor még ápolási díjnak nevezett juttatás összegét.

A gyod emelése jelentős segítség lesz a súlyosan, halmozottan sérült, önellátásra képtelen gyermekeket nevelő családoknak - tette hozzá Novák Katalin.

Papp László (Fidesz-KDNP), Debrecen polgármestere arról beszélt: a családpolitikában és a családok támogatásában komoly együttműködés alakult ki az elmúlt tizenegy évben a város és kormány között.

A normatív támogatások növekedésének köszönhetően egyre nagyobb keretösszegből gazdálkodhat az önkormányzat a szociális és családvédelmi területen, 2021-ben Debrecenben erre a célra több mint 4,2 milliárd forint áll rendelkezésre - mondta a város vezetője.

Példaként említette, hogy a családsegítő és gyermekjóléti központ épülete- részben a kormány és az önkormányzat, részben európai uniós támogatásnak köszönhetően - csaknem 600 millió forintból készült el 2017-ben.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során