Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2013. Március 27. 14:33, szerda | Kék hírek
Forrás: MTI

Jogerősen hat év börtönt kapott a vízvári feleséggyilkos

Jogerősen hat év börtönt kapott a vízvári feleséggyilkos

Négyről hat évre súlyosította a Pécsi Ítélőtábla szerdán jogerősen annak a férfinak a börtönbüntetését, aki 2011 decemberében baltával halálos sérüléseket okozott feleségének a Somogy megyei Vízváron.

A ma 63 éves férfi és felesége egy bálból érkezett haza, amikor szóváltás alakult ki közöttük. A vita veszekedéssé fajult, az asszony baltát ragadott és megsebezte férje kézfejét. A férfi ettől még indulatosabb lett: ököllel és a baltával ütötte a nőt, az asszony segítségére siető szomszédokat pedig leöntötte benzinnel, majd megpróbálta felgyújtani.
Az asszony kórházba került, s bár életét akkor megmentették, két hónappal később belehalt a bántalmazással összefüggésben kialakult vérmérgezésbe.
Az ügyben korábban eljáró Kaposvári Törvényszék a férfit emberölés és testi sértés előkészülete miatt marasztalta el. A büntetés kiszabásánál enyhítő körülményként vette figyelembe a sértett viselkedését, a vádlott korát, büntetlen előéletét, továbbá az elmeorvosi szakvéleményt is, amely szerint az alkoholfogyasztás miatt a férfi súlyos fokban korlátozott volt cselekedete következményeinek felismerésében.
A táblabíróság Makai Lajos vezette tanácsa az elsőfokú döntést megalapozottnak találta, a vádlott büntetését azonban az enyhítő körülmények ellenére is túl enyhének találta, ezért növelte annak időtartamát.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Kék hírek

Székkel támadt tanárára egy diák, vádat emeltek ellene

A 9. osztályos tanulók a tanórán székkel támadt tanárára az egyik szolnoki iskolában - tudatta a főügyészség helyettes sajtószóvivője pénteken közleményben az MTI-vel.

2024. Április 24. 07:54, szerda | Kék hírek

Elfogtak egy öt éve körözött férfit Budapesten

Öt évig bujkált a hatóságok elől az a férfi, akit a Budapesti Rendőr-főkapitányság munkatársai a Nemzeti Védelmi Szolgálat (NVSZ) közreműködésével a XI. kerület egyik erdős részén fogtak el a múlt szerdán.

2024. Április 22. 10:09, hétfő | Kék hírek

Elfogtak három budapesti férfit, aki rendőrnek adta ki magát, úgy rabolt pénzt és drogot

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) nyomozói elfogtak három budapesti férfit, aki rendőrnek adta ki magát és pénzt, valamint drogot rabolt.

2024. Április 22. 06:00, hétfő | Kék hírek

Elfogatóparancsot adtak ki a csütörtöki halálos hármas karambol ügyében

Elfogatóparancsot adtak ki a Ferihegyi úton történt halálos közlekedési baleset feltételezett okozója ellen, aki segítségnyújtás nélkül menekült el a helyszínről csütörtökön