Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2013. Április 11. 14:19, csütörtök | Kék hírek
Forrás: MTI

Izsáki rendőrök - Kontrát Károly: a BM minden segítséget megad a nyomozó ügyészeknek

Izsáki rendőrök - Kontrát Károly: a BM minden segítséget megad a nyomozó ügyészeknek

A rendőrség és a Belügyminisztérium (BM) minden segítséget megad a nyomozó ügyészségnek, hogy az izsáki ügyben az igazság kiderüljön, és akik megsértették a törvényt, méltó büntetést kapjanak - mondta Kontrát Károly újságíróknak csütörtökön a parlamentben.

A tárca parlamenti államtitkára hozzátette: az országos rendőrfőkapitány parancsnoki vizsgálatot indított az ügyben annak kiderítésére, hogy milyen mulasztás vezetett ennek a bűncselekménynek az elkövetéséhez. Hangsúlyozta: senki nem állhat a törvények fölött, és aki megsérti a jogszabályokat, annak viselnie kell a következményeit.
Azokra az újságírói kérdésekre, amelyek azt firtatták, hogy Papp Károly országos rendőrfőkapitánynak nem kellene-e lemondania az eset után, azt felelte: ezt az országos rendőrfőkapitány dönti el, de felhívta a figyelmet arra, hogy a cél az igazság kiderítése és a jogsértők, a bűnösök felelősségre vonása. Azt mondta, hogy a főkapitányi vizsgálat lezárása után, a tapasztalatok birtokában teszik meg a következő lépéseket, és mindent elkövetnek annak érdekében, hogy ilyen eset soha többé ne forduljon elő.
Fazekas Géza, az ügyészség szóvivője szerdán újságíróknak megerősítette, kényszervallatás és halált okozó testi sértés gyanúja miatt a kecskeméti nyomozó ügyészség kedden őrizetbe vett két, időközben leszerelt Bács-Kiskun megyei rendőrt. Mint mondta, a megalapozott gyanú alapján az izsáki rendőrőrs két rendőrjárőre egy kisebb súlyú bűncselekmény, lopás gyanúja miatt állította elő a 47 éves, román állampolgárságú férfit, akit a nyomozás jelenlegi adatai szerint olyan súlyosan bántalmaztak, hogy rövid időn belül meghalt. A sértett nem egyszeri, hanem folyamatos bántalmazás áldozata lett.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Kék hírek

Székkel támadt tanárára egy diák, vádat emeltek ellene

A 9. osztályos tanulók a tanórán székkel támadt tanárára az egyik szolnoki iskolában - tudatta a főügyészség helyettes sajtószóvivője pénteken közleményben az MTI-vel.

2024. Április 24. 07:54, szerda | Kék hírek

Elfogtak egy öt éve körözött férfit Budapesten

Öt évig bujkált a hatóságok elől az a férfi, akit a Budapesti Rendőr-főkapitányság munkatársai a Nemzeti Védelmi Szolgálat (NVSZ) közreműködésével a XI. kerület egyik erdős részén fogtak el a múlt szerdán.

2024. Április 22. 10:09, hétfő | Kék hírek

Elfogtak három budapesti férfit, aki rendőrnek adta ki magát, úgy rabolt pénzt és drogot

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) nyomozói elfogtak három budapesti férfit, aki rendőrnek adta ki magát és pénzt, valamint drogot rabolt.

2024. Április 22. 06:00, hétfő | Kék hírek

Elfogatóparancsot adtak ki a csütörtöki halálos hármas karambol ügyében

Elfogatóparancsot adtak ki a Ferihegyi úton történt halálos közlekedési baleset feltételezett okozója ellen, aki segítségnyújtás nélkül menekült el a helyszínről csütörtökön