Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2019. November 14. 14:08, csütörtök | Külföld
Forrás: mti

Gyásznapot rendeltek el Szlovákiában a nyitragerencséri buszbaleset miatt

Gyásznapot rendeltek el Szlovákiában a nyitragerencséri buszbaleset miatt

Gyásznapot rendelt el péntekre a szlovák kormány a Nyitragerencsér közelében történt, 12 halálos áldozattal járó buszbaleset miatt csütörtöki rendkívüli ülésén.

A Nyitragerencsér közelében szerdán történt baleset az egyik legtöbb halálos áldozattal járó tragédia az ország történetében. A balesetben teherautóval ütközött egy többségében iskolásokat szállító távolsági autóbusz, a 12 halott között négy gyerek van, a sérültek száma 17.

Hasonló léptékű tragédia legutóbb 2009-ben történt Szlovákiában, akkor a Breznóbányához közeli Garamszécsen, a vasúti átjárónál ütközött vonat és autóbusz. A tragédia ugyancsak 12 halálos áldozatot követelt.

Szlovákiában állami gyásznap elrendeléséről a kormány dönthet, amennyiben az egész társadalmat megrázó tragikus esemény történik. Az 1993-ban önállósult Szlovákia történetében eddig ilyenre kilencszer volt példa. Legutóbb 2016-ban az ország első államfője, Michal Kovác halála miatt hirdettek állami gyásznapot.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 17:26, hétfő | Külföld

Európai Autógyártók Szövetsége: sokkal több töltőpont szükséges az uniós klímacélok eléréshez

Az Európai Unióban évente a jelenleginél nyolcszor több elektromos járművek feltöltéséhez szükséges infrastruktúrát kell telepíteni 2030-ig az uniós klímasemlegességi célok eléréséhez

2024. Április 29. 17:24, hétfő | Külföld

Romlott áprilisban a gazdasági hangulat az euróövezetben és az EU-ban

Áprilisban a várt javulás helyett romlott a gazdasági hangulat az euróövezetben és az EU-ban az Európai Bizottság Gazdasági és Pénzügyi Főigazgatósága, a DG ECFIN (Directorate General for Economic and Financial Affairs) hétfői jelentése

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Külföld

Hivatalos meghívásra előre be nem jelentett látogatást kezdett Elon Musk Kínában

Elon Musk, a Tesla elektromosautó-vállalat vezetője a kínai nemzetközi kereskedelmi tanács meghívására előre be nem jelentett látogatást kezdett vasárnap az ázsiai országban, és találkozik magas rangú kínai vezetőkkel -

2024. Április 28. 08:59, vasárnap | Külföld

Épületek tucatjai semmisültek meg a tornádókban az Egyesült Államok középső részén

Többen megsérültek és lakóépületek tucatjai semmisültek meg az Egyesült Államok középső részén tomboló tornádókban - derült ki a helyi idő szerint szombat reggeli összegzésekből.