Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2018. Június 17. 13:42, vasárnap | Belföld
Forrás: mti - fotóillusztráció: pixabay

Egy medve sétálgatott Miskolcon

Egy medve sétálgatott Miskolcon

Vasárnap hajnalban egy medve sétált Miskolcon. A szakemberek azt kérik, ha valaki medvét lát a Sajó mentén, értesítse a természetvédelmi őröket - írta a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság MTI-hez eljuttatott közleményében.

Vasárnap hajnalban Miskolcon készült egy telefonos felvétel, melyen jól láthatóan egy medve sétál a négysávos úton. A lakosság és a medve biztonsága érdekében a nemzeti park munkatársai folyamatosan figyelik a Sajó mentét, és kérik a lakosságot, ha medvét látnak, jelezzék a természetvédelmi őrszolgálat +36 30 861-3808 ügyeleti telefonszámán.

A Miskolc környékén látott állat feltehetően nem azonos a néhány nappal ezelőtt elengedett medvével, ugyanis a természetvédelmi őrök Szirmabesenyő határában több helyen látták kis bocsát is.

Szombaton reggel Sajókeresztúr főterére tévedt egy medve, majd Szirmabesenyő irányába vette az irányt. Akkor a nemzeti park igazgatóság a helyi polgárőrséggel, a rendészettel, valamint a rendőrséggel közösen vonult fel a Szirmabesenyő és Sajókeresztúr közötti területre.

A szombat délutáni órákban a szakemberek a Miskolci Állatkert munkatársaival közösen igyekeztek befogni a medvét. A közösségi médiában több helyen megjelentekkel ellentétben nem üldözték, nem akarták kilőni, csak a medve és a lakosság biztonsága a cél - közölte a nemzeti park igazgatósága.

Címkék: medve, miskolc

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.

2024. Április 23. 06:52, kedd | Belföld

Rekordszámú jelentkező regisztrált az idei TeSzedd! hulladékgyűjtési akcióra

Rekordszámú jelentkező, több mint 100 ezer önkéntes regisztrált az idei TeSzedd! hulladékgyűjtési akcióra

2024. Április 23. 06:46, kedd | Belföld

Csaknem 200 ezer notebookot osztanak ki a nyári szünetig

A nyári szünet kezdetéig csaknem 194 ezer hordozható számítógépet juttatnak el az ötödik, a hatodik és a kilencedik évfolyamos diákoknak, valamint a köznevelési intézményeknek

2024. Április 22. 15:29, hétfő | Belföld

Orbán Viktor Nemesgörzsönyben indította el vidéki kampánykörútját

Országjárásra indult Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke; a kampánykörút első állomásaként hétfőn a Veszprém megyei Nemesgörzsönyben gazdákkal találkozott