Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2018. Szeptember 13. 08:28, csütörtök | Sport
Forrás: Hajósi Miklós

Brno-ban is formában a Gender Racing

Brno-ban is formában a Gender Racing

A hétvégén a Cseh országi Brnoban zajlott az MNASZ HE-DO Hankook Autós Gyorsasági OB utolsó előtti fordulója ahol ismét két futamon volt lehetőség bajnoki pontokat gyűjteni a versenyzők számára.

A Gender Racing versenyzőinek nagyon jól sikerült átmenteniük a kiváló formájukat a Slovakiaringről és ugyan bár kétszer is megkísértette őket a technika ördöge ennek ellenére ismét sikerült futamgyőzelmeket és nagyon értékes bajnoki pontokat begyűjteniük.

A futamgyőzelmek ismét a csapat újoncához Hefler Róberthez kapcsolódnak, aki első teljes formula autós szezonjában úgy tűnik tényleg megállíthatatlannak bizonyul a Formula Renault Kupa bajnoki címe felé való menetelésben. A fiatal versenyző újabb két bajnoki futamgyőzelemhez társuló pontokkal gyarapította eredményeit a kategóriában.

A GRT-s fiúknak amúgy ismét igen népes több mint harminc fős mezőnyben kellett helytállniuk a hétvégén. Ahol Rónai Tamás ismét nem vallott szégyent, tartotta a lépést a mezőnnyel és közben mindkét napon hozta a magyar bajnoki értékelés ezüstérmét. Bár a szombati napon ehhez egy kis szerencse is kellett, mert a Renault váltója az utolsó körökben felmondta a szolgálatot és a versenyzőnk hiába nyomta a gázpedált nem került a pályára az autó ereje. A szerencsés momentum az volt, hogy piros zászlóval félbe szakították ezt a futamot melynek 75%-át már teljesítette a mezőny így Rónai megtarthatta az eredményt. Vasárnap aztán már technikai gondoktól menetesen zajlott a második futam ahol Tamásnak sikerült bebiztosítania a CEZ értékelés harmadik és az OB értékelés második helyét a bajnoki tabellán az utolsó bajnoki forduló előtt.

Stern Roland sem panaszkodhatott a cseh hétvégén, hiszen sikerült javítania a szlovák hétvégéhez képest. Egyrészt az autó beállításában is, másrészt a tempóban is. Különösen azon a futamon ahol csapattársával Hefler Róberttel csatázhatott a futam elején a Formula Renault Kupa első pozíciójáért. Az egyik futamon őt is megfenyegette a technika ördöge egy felmerülő váltóhiba formájában, de szerencsére a tempó visszavételével és a technika kímélésével sikeresen behozta a célba az autót. Mindkét napon a dobogó második fokára állhatott fel a Formula Renault Kupában.

A bajnokság utolsó fordulójára október elején a Hungaroringen kerül sor ahol zárásként három bajnoki futamot kell majd teljesítenie a versenyzőknek. De addig is az alábbiakban arról, hogy a versenyzők és a csapatfőnök hogyan látta a cseh bajnoki hétvégét:

Gender Tamás csapatfőnök:
„Úgy érzem, hogy a Brno-i hétvégéből kihoztuk a maximumot a lehetőségeinkhez mérten a legjobb eredményeket értük el. Bnro-ban már megszokott, de azért mindig nagy élmény, hogy a BOSS GP versenysorozattal egy rendezvényen zajlanak a mi versenyeink is telt házas lelátók előtt. Illetve az is különleges, hogy a szomszéd boxokban ott mellettünk testközelből láthatjuk a közelmúlt autósportjának csúcstechnikáját. Ismét nagyon büszke lehetek a csapatomra, hiszen mindhárom versenyzőnk tényleg maximálisan beleadott mindent ezen a hétvégén is. Rónai Tomi a szombati technikai hiba ellenére is ott lehetett ismét az ezüstérmes helyen az OB értékelésben. Szombatról vasárnapra a szerelőcsapat is kiváló munkát végzett mikor Tamás autóján kicserélték a kuplungszerkezetet és a váltó több alkatrészét így másnapra ismét tökéletes autóval állhatott rajthoz. Hefler Robi megint száz százalékot nyújtott, úgy hogy így az utolsó bajnoki forduló előtt remélhetjük már senki és semmi nem veheti el tőle a Formula Renault Kupa bajnoki címét. Stern Rolira is nagyon büszke vagyok, hogy ismét dobogóra állhatott, és ahogy próbálja felvenni a küzdelmet a fiatalokkal! Hiszen az talán kívülről kevésbé látszik, hogy a kb húsz év korhátrány mellett milyen rengeteg munkát fektet a versenyek között a mentális és fizikai felkészülésbe és ezáltal, hogy tudja a tempóját és az eredményeit folyamatosan javítani! Nagy nagy köszönettel tartozom ismét az egész csapatnak az újabb sikeres versenyhétvégéért, hiszen a csapatfőnök számára mindig az a legnagyobb élmény, ha láthatja tökéletes összhangban egy emberként küzdeni a csapatot, ami aztán ilyen nagyszerű győzelmekben és eredményekben kamatozik!”



Rónai Tamás:
„Elég sima versenyhétvége volt Brno-ban úgy gondolom. Az edzéseken és az időmérőkkel minden rendben volt, de aztán az első versenyen egy kuplung probléma miatt megállt az autó két körrel a vége előtt. Szerencsére piros zászlóval le is intették a futamot, de megvolt a versenytáv hetvenöt százaléka, így megmaradt az OB második hely. A csapat ezután szombatról vasárnapra nagyon nagy munkát végzett a kuplung cserével és a váltó javítással. A csapattársaim szerelői is az én autómon dolgoztak, hogy kész legyen. Ez a megfeszített munka olyan jól sikerült, hogy vasárnap másfél másodpercet javítottam a legjobb körömön, aminek nagyon örültem és ez remélem a fiuknak is nagyon jó visszaigazolás volt, hogy nem hiába dolgoztak. Én sosem vagyok igazán elégedett magammal, de itt most tényleg egy nagyon jó kört tudtam összerakni. A versenyen már inkább a biztos pontszerzés volt a fontos és tulajdonképpen egy eseménytelen futam volt vasárnap. A rajt után sikerült néhány pozíciót fogni, de aztán a jóval erősebb autók visszaelőztek. A végére az OB értékelés második helyén zártam. Viszont ami nagyon fontos, hogy a zóna kupa a CEZ értékelésében bebiztosítottuk ezzel a harmadik helyezést, aminek nagyon örülök! Ez nagyon fontos volt, hiszen volt nullás versenyünk is a zónában így nem volt könnyű ez a helyezés. Remélem ezzel az eredménnyel vissza tudtam adni valamit a fiuknak és a csapatnak az egész évi munkáért. Azért most sincs megállás, készülünk az OB utolsó fordulójára a Hungaroringre. Már itt Brno-ban is egyre közelebb voltunk a legerősebb hazai ellenfelekhez, hátha a Hungaroringen még egy kicsit meg tudjuk szorítani őket, de nyilván az OB év végi lehető legjobb eredménye a legfontosabb szempont!”

Hefler Róbert:
„Nagyon örülök, hogy sikerült megismételni a szlovákiai eredményt. Brno-ban a szabadedzéseken még tanultam a pályát, bár előtte szimulátoron is sokat gyakoroltam. Szerencsére már itt és az időmérő edzésen hamar jöttek a jó körök. A hétvégém legjobb idejét futottam szombaton az időmérőn. Az első versenyen sikerült egy jó rajt, amivel több erős autót is megelőztem, de aztán visszaelőztek és inkább felvéve a saját tempómat arra koncentráltam, hogy biztosan teljesítsem a futamot. A kategória élén tudtam menni és elég nagy előnnyel nyerni. Vasárnap az időmérőn már két három körből megint sikerült egy jó köridő. A futamon rajtnál kerülnöm kellett egy beragadt autót így a csapattársam Roland felért mellém, de aztán sikerült előre kerülnöm. Még volt egy kis ütközés egy Forma Renault-os ellenféllel, de szerencsére abból nem lett semmi baj. A futam közepén próbáltam kicsit menni az erősebb autók után, de aztán elmelegedtek a gumik és lassulni kezdtem, de így is megint egy jó nagyon jó futam volt kategóriagyőzelemmel! Megint sikerült kétszer nyerni, de ennek ellenére még mindig nem gondolkozom a bajnoki címen inkább futamról futamra lépegetek, arra koncentrálok, hogy minden hátralévő futamon a maximumot hozzam! Izgalmas, hogy három futam lesz a Hungaroringen! Szívesen mennék minden hétvégén három futamot amúgy!”

Stern Roland:
„Nagyon remek hétvégét zártunk Brno-ban mint a saját, mint csapat szempontból is! Már a tesztnapon nagyon jó irányba indultunk el a beállításokkal sikerült fokozatosan, komolyan gyorsulni. Az első futamon kategória másodiknak rajtoltam, egy ellenfél megelőzött, de később kicsúszott és utána felszabadultan versenyeztem és a kategória második helyén értem célba. A vasárnapi futamon hasonlóan alakult a verseny. Egy nagyon jó rajtot sikerült vennem és próbáltam Hefler Robi csapattársamat megelőzni, de szokás szerint pokolian gyors volt így vasárnapra is maradt a második helyezés a kategóriában. Amúgy Robira én is és a csapat is nagyon nagyon büszkék vagyunk, hogy az első szezonjában ilyen szenzációsan teljesít, és ilyen éretten versenyez ilyen komoly mezőnyben. Reméljük, még nagyon sok szép sikerének örülhetünk majd. Várjuk a záró futamot a Hungaroringen, bár én nem annyira. Nem a szívem csücske a pálya és hát az idei év első versenyéről sincsenek jó emlékeim. Külön tesztnappal úgy néz ki, nem tudunk készülni a záró futamokra, így szimulátorral próbálok majd gyakorolni és természetesen folytatom a fizikai felkészülést is. Mindenesetre azért nagyon remélem, hogy sikerül egy jó versenyhétvégével zárni az évet és bőven lesz oka a csapatnak az ünneplésre!”

Címkék: autósport

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 10:14, kedd | Sport

Bronzérem az Euro Trophy-n

Beszélgetés a nem kicsit boldog Szabó Bende gokartversenyzővel az Euro Trophy után.

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Cseh vezetés a prológ után, László Martinék másodikok

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Női kézilabda olimpiai selejtező - Magyarország-Svédország 28-25

A magyar női kézilabda-válogatott 28-25-re legyőzte Svédországot a debreceni olimpiai selejtezőtorna pénteki, második fordulójában, így csak akkor nem szerez kvótát, ha vasárnap öt vagy több góllal kikap Japántól.

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Sós Csaba: Milák egyedi utat jár, de jóval előrébb tart, mint amire számítani lehetett

A szövetségi kapitány szerint Milák Kristóf egyedi utat jár be, és az úszók pénteken zárult országos bajnokságán jobban teljesített, mint amire ő számított.