Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2018. December 15. 07:23, szombat | Belföld
Forrás: police.hu

Botcsinálta titkos ügynök filmbe illő milliós csalással

Botcsinálta titkos ügynök filmbe illő milliós csalással

A 64 éves férfi akciófilmbe illő személyazonosságot talált ki magának azért, hogy hitelesen félre tudja vezetni áldozatait. A debreceni nyomozók befejezték az ügy vizsgálatát.

Egy férfi tett feljelentést a rendőrségen arról, hogy egy ismerősének három alkalommal, különböző pénzösszegeket adott kölcsön, azonban a férfi a több mint 6 millió forintból semmit nem fizetett vissza neki és egy ideje már nem tudja őt elérni sem. A nyomozók a beszerzett információk alapján azonosították a bűncselekmény feltételezett elkövetőjét, akit a Terrorelhárítási Központ műveleti egységével közösen 2017. november 21-én, egy debreceni szórakozóhelyen elfogtak. A rendőrök a férfit előállították a rendőrkapitányságra, ahol gyanúsítotti kihallgatását követően bűnügyi őrizetbe vették és előterjesztést tettek – akkor még – előzetes letartóztatásának indítványozására, amit a Debreceni Járásbíróság 2017. november 23-án elrendelt.

A nyomozók a gyanúsított házában végzett kutatás során egy – engedély nélkül tartott – lőfegyvert, valamint lőszereket foglaltak le. A nyomozás adatai szerint a debreceni lakos minden áldozatának azt mondta, hogy ő egy magas beosztású, titkos ügynök. Célja az volt, hogy a sértettek bizalmába férkőzzön, és amikor ez sikerült különböző okokra hivatkozva készpénzt kért tőlük. Volt olyan sértett, akitől közel 15 millió forintot csalt ki.

A Debreceni Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya a 64 éves férfival szemben üzletszerűen elkövetett csalás bűntett, továbbá lőfegyverrel vagy lőszerrel visszaélés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott büntetőeljárást. A nyomozás vizsgálati szakaszában a rendőrök a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték és az iratokat átadták az ügyészségnek.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.