Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2019. Március 20. 13:11, szerda | Bulvár
Forrás: mti/fotó: mediaklikk.hu

A Béres Csepp feltalálójáról indul filmsorozat a Duna Televízión

A Béres Csepp feltalálójáról indul filmsorozat a Duna Televízión

Béres József (1920-2006) élettörténetét bemutató sorozatot tűz műsorra szombattól a Duna Televízió Cseppben az élet címmel.

A szombat esténként 20 óra 30 perctől látható filmsorozat négy része mintegy tíz évet ölel fel a hatvanas évek derekától a hetvenes évek közepéig, a Béres Csepp megalkotójának drámai életszakaszára összpontosítva – közölte a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) sajtóirodája az MTI-vel.

A sorozat a kutató hatalommal vívott, megalkuvást nem tűrő harcának bemutatása mellett objektív látleletet is nyújt a hatvanas-hetvenes évek Magyarországáról.

A tájékoztató idézi Gyöngyössy Bence rendezőt, aki elmondta, hogy a fordulatokban gazdag, izgalmas sorozat Béres József drámai életútját, küzdelmeit, igazságszerető személyiségét mutatja be.

„Úgy érzem, hogy napjainkban különösen fontos, hogy felelevenítsük elkötelezettségét és azt a morális értékrendet, melyet a kutató ránk hagyott” – mondta.
Hozzátette: a film a Béres Csepp megszületésének eseményeit követve objektív látleletet is nyújt az egykori szocializmusról, az akkori társadalom egészét átható hazugságokról és intrikákról, a hatvanas-hetvenes évek Magyarországáról.

Béres József szerepét Gáspár Tibor Jászai Mari-díjas színész alakítja, aki szerint a történet azért is aktuális, mert a kreatív elméknek vagy más utakat járóknak mindig is meg kell küzdeniük a hatalommal, a hivatallal vagy adott esetben a családdal. „Mindig harcolni kell az igazunkért, és így tette ezt Béres József is” – mondta a színész.

Gáspár Tibor mellett a sorozat főbb szerepeiben látható Huszárik Kata, Für Anikó, Lukács Sándor, Seress Zoltán, Trokán Péter, Hatházi András, Székely B. Miklós, Bede-Fazekas Szabolcs és Trill Zsolt. A sorozat producere Kabay Barna – írták a tájékoztatóban.

A sorozat részei adás után visszanézhetők a mediaklikk.hu/cseppbenazelet oldalon.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Bulvár

Elszabadult katonalovak okoztak sérüléseket és károkat Londonban

Elszabadult katonalovak okoztak személyi sérüléseket és jelentős anyagi károkat szerdán London belvárosában. Három sérült katonát és egy civilt kórházba kellett szállítani.

2024. Április 23. 06:43, kedd | Bulvár

A szicíliai maffiavezér álnéven udvarolt nőknek a közösségi oldalakon

Agglegény orvosként regisztrálta magát, és nőkkel keresett kapcsolatot a legnagyobb közösségi oldalakon Mattia Messina Denaro, a Cosa Nostra szicíliai maffiaszervezet volt vezetője - hozták nyilvánosságra a hatóságok hétfőn.

2024. Április 21. 11:26, vasárnap | Bulvár

Médiakutató: korszakalkotó a Delta mesterséges intelligenciával alkotott műsorvezetőjének megjelenése

Korszakalkotónak nevezte a köztelevízió Delta című műsora mesterséges intelligenciával alkotott szereplőjének felbukkanását Szűts Zoltán médiakutató az M1 aktuális csatorna Ma reggel című műsorában vasárnap.

2024. Április 20. 09:47, szombat | Bulvár

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából Csepelen

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából a főváros XXI. kerületében, Csepelen, a Kossuth Lajos utcában pénteken. A gyermeket a mentők kórházba vitték.